Ja dit klinkt een beetje als een vreemd stripverhaal, maar verderop kom je erachter waarom er voor deze titel is gekozen.

Wat wel leuk is om te vertellen is dat Yardo, sinds ik voor mezelf ben begonnen, m’n eerste leerling was bij de rijschool. Aangezien Yardo en ik teamgenoten zijn bij het zaalvoetbal, was de keuze voor hem ook niet heel moeilijk natuurlijk. Hij had een rijbewijs nodig, ik had een rijschool, 1+1=2.

Het oorspronkelijke idee was dat hij in 2020 z’n rijbewijs wilde halen, maar dat liep allemaal even anders. Tot in den treurnis uitgestelde theorie-examens, het net niet halen van een theorie-examen, druk met school, druk met werk etc.

Maar gelukkig was Yardo een snelle leerling en ook één die goed dingen kan onthouden, dus rijlessen met een interval van een aantal weken waren eigenlijk niet eens een groot probleem.

Gisteren was eindelijk, na zeer lang wachten, de dag aangebroken dat je mocht gaan afrijden. Maar je weet wat ze zeggen; wie bewaard heeft wat, wat in het vat zit verzuurt niet en 1 halen = 2 betalen.

Je had er zin in en met het zelfvertrouwen was ook niks mis, dus dat moest goed gaan komen.

Bij terugkomst stapten jij en de examinator uit en kreeg je goed nieuws te horen. Gefeliciteerd je bent geslaagd. Maar weet je nog die prullenbakken voor die rotonde bij de McDonalds? Dat was wel even een kritiek puntje.

Deze prullenbakken staan namelijk voor een rotonde en ontnemen even het zicht, waardoor er zomaar een auto op de rotonde aan kan komen die je niet hebt gezien. Niet vergeten te blijven kijken dus!

Gelukkig had je examinator z’n weegschaal meegenomen en die wees uit dat de balans voldoende was om geslaagd te zijn.

Het zou toch wat zijn geweest als de prullenbakken van de McDonalds je fataal waren geworden.

Yardo nogmaals gefeliciteerd met je rijbewijs!

En ik kan niet wachten tot we een uitwedstrijd hebben. #nieuwebob

Category

Tag