Voor veel mensen was het jaar 2021 niet het jaar waar ze van tevoren op gehoopt hadden. Het was een jaar waarin we nog steeds te maken hadden met vreselijke maatregelen, waardoor bijvoorbeeld de sociale contacten er nogal bij in schoten. Geen feesten, geen leuke evenementen etc.

Maar dat was niet het enige. Soms zit het ook op andere vlakken even een beetje tegen en kun je niet wachten tot het nieuwe jaar begint. Dat nieuwe jaar was iets waar Jolie ook zeker naar uitkeek!

De grootste verandering in 2022 voor mij was toch wel deze; eerst waren we praktisch buren, maar in het nieuwe jaar ging je in Rotterdam wonen. Stiekem was ik wel een beetje bang dat je in Rotterdam rijlessen zou gaan volgen. Want eerlijk is eerlijk, de rijlessen waren altijd enorm gezellig en daarnaast je liet echt mooie vooruitgang zien met het autorijden.

Maar gelukkig bleef je de rijschool trouw en was je vastbesloten om je rijbewijs in Hoorn te halen. Die lange treinreizen nam je maar op de koop toe. En gelukkig kon je het bezoek aan Hoorn altijd goed combineren met andere bezoeken.

Wat ik mooi vond om te zien was (zodra 2022 begonnen was) dat het voor je op persoonlijk vlak ook gelijk de goede kant op ging. Je had het naar je zin in je nieuwe woonplaats, er zat nieuw werk aan te komen, je wist welke kant je in toekomst op wilde gaan, je was fanatiek aan het sporten geslagen en je rijbewijs halen zou wel echt de kers op de taart zijn.

Met de oplopende wachttijden bij het CBR was het even spannend of je snel een plek had om af te rijden. Gelukkig viel het wachten mee en mocht je op 5 april laten zien dat je klaar was om je rijbewijs op te halen.

Het weer was prima en je had er zin in, dus eigenlijk kon het niet misgaan.

Vlak voor je ging afrijden had ik je een belofte gedaan; als je zou slagen zou ik je voor een mooi bedrag sponsoren voor de Rotterdam minimarathon, waar je loopt voor het Diabetes fonds.

En mis ging je examenrit zeker niet! De examinator gaf je een boks en feliciteerde je met een prima rit.

Na het juichen sprak je luidkeels de volgende legendarische woorden tegen me: ‘NU IK KRIJG 50 EURO VAN JE!’

Heel gek, maar ik kreeg vlak daarna opeens allemaal aanmeldingen van leerlingen. 😉

Maar je had het verdiend en het is je van harte gegund.

Lieve Jolie, nogmaals van harte gefeliciteerd met het behalen van je rijbewijs!

Bedankt voor je enthousiasme en bedankt dat je bij mij bent blijven rijden. Ik die gezellige tijd tijdens de rijlessen wel missen hoor.

Ik wens je alle succes voor de toekomst en alvast veel succes met de minimarathon op 14 mei. Maar ik weet zeker dat dat allemaal wel goed gaat komen! 🙂