Ik krijg wel eens de vraag, wat onthoud je nou het meeste van al je leerlingen? En dat antwoord is eigenlijk heel simpel; de allereerste rijles.

En Kyra is daarin zeker geen uitzondering!

Wat ik me vooral van die rijles kan herinneren is dat Kyra ontzettend zenuwachtig was. We begonnen op de parkeerplaats van het Pelmolenpad om het sturen onder de knie te krijgen. Toen dat eenmaal goed ging stelde ik voor om de ‘echte’ weg op te gaan. Gewoon een stukje door de Grote Waal en even over De Weel. Waarna Kyra de nu al legendarische woorden uitsprak:

IK GA ECHT NIET RIJDEN OVER DE WEEL!!

Voor de mensen die De Weel niet kennen, daar liggen namelijk van die betonblokken tussen de rijbaan en de fietsstrook in:

Maar het woord nee bestaat niet in het grote rijschool woordenboek, dus uiteraard zijn we gewoon over De Weel gereden. Zonder schade. Het was de eerste grote overwinning voor Kyra in de auto. En daarna volgden nog veel meer van die overwinningen.

Theorie in één keer halen? Check.

Vrijstelling bijzondere verrichtingen voor je rijexamen? Check

Tussentijdse Toets overleven met een examinator die teveel praat? Check

Op tijd gaan remmen? Check

Het gaspedaal meer indrukken? Check

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar de grootste overwinning was vandaag.

Het was totaal baggerweer, maar toen je examen begon, begon de zon te spontaan te schijnen. Ik zou kunnen zeggen dat het een goed voorteken was, maar mijn gevoel zegt dat het toch meer aan de pretzel sokken lag. Of zouden dan toch die opgestoken (elektrische) kaarsjes geluk hebben gebracht?

In ieder geval behaalde je vanochtend op een overtuigende manier je rijbewijs. Het was onwerkelijk voor je, maar het gebeurde toch echt.

Iedereen in je omgeving kan, nee dat zeg ik verkeerd, MOET trots op je zijn. Ik ben het in ieder geval zeker.

En ja, die gezellige tijd in de auto ga ik ook missen. Enorm veel gelachen en soms met een traan.

Kyra heel veel veilige kilometers gewenst en we komen elkaar wel weer tegen!

(En als ik je van achter aan zie komen, zal ik voor de veiligheid even extra goed in de binnenspiegel kijken) 😉

Category