De meeste leerlingen die eind 2019 waren begonnen met zijn of haar rijlesavontuur, was het doel duidelijk. Voor de zomer van 2020 moest het rijbewijs binnen zijn. En dat was voor Milou zeker niet anders.

Toen je voor het eerst bij me in de auto zat, was je duidelijk. Zoveel mogelijk rijlessen per week en zo snel mogelijk je rijbewijs halen. Tussendoor ging je nog wel even een maand weg richting IJsland, maar je rijbewijs binnen hebben voor de zomer van 2020 moest wel gaan lukken. En talent voor autorijden had je, dus dat zag ik eerlijk gezegd ook wel goed komen.

Helaas liep het allemaal net even anders. Door vervelende zaken, zoals coronadingen en het vertrek van je favoriete rijinstructeur ­čśë , werd 2020 niet het jaar van je rijbewijs. Toch verloren we elkaar niet helemaal uit het oog, omdat je je broer Tim bij me geplaatst had.

Maar april dit jaar zaten we toch weer naast elkaar in de auto om je het laatste zetje te geven richting je rijbewijs. Ik ben het aantal proefexamens dat we hebben gedaan allang kwijt, maar het werkte goed voor je. En ook even een situatie bespreken tussen het rijden door heb je als enorm prettig ervaren.

Gelukkig hoefde je niet megalang te wachten op je rijexamen. En afgelopen donderdag was je moment daar. Je was behoorlijk zenuwachtig, maar het relaxte voorgesprek met je examinator deed precies wat het moest doen. Dat hij daarna een straat verzint voor je navigatie die niet bestaat, ach dat is hem vergeven.

Toen jullie weer terug waren en uitstapten stak je examinator z’n duim omhoog…en het was gedaan. Je had een mooie rit neergezet. Rijbewijs in the pocket!

Op de terugweg richting huis zeiden we het al; we begonnen met elkaar in de auto en met wat omwegen eindigden we ook op die manier. De cirkel is rond. Afscheid nemen is nooit leuk, maar de afloop is op deze manier natuurlijk geweldig.

Lieve Milou nogmaals van harte gefeliciteerd met je rijbewijs en bedankt voor de mega gezellige uren in de auto.

En nu met de caravan richting zee om er een mooie zomer van te maken!

Category