Rijden in de regen. Je zou denken dat rijlessen volgen in Nederland de garantie geeft op een kletsnatte rijles.

Maar zelfs in dit land kun je wel eens geluk hebben dat je alleen maar in droog weer rijdt. Tot het moment dat je rijexamen hebt. Juist op dat moment komt het (natuurlijk) weer met bakken uit de lucht.

Mariza kan hier over meepraten, maar daar kom ik zo nog verder op terug.

Op 14 mei 2021 begon je rijlesavontuur. Je had er ongelooflijk veel zin in en het was na de proefles al duidelijk dat je er enorm veel plezier in had.

Je was enorm handig met de auto en pikte alles snel op. En gelukkig was de theorie ook geen enkel probleem voor je. Alles beter dan scheikunde toch?

Om de uitdaging wat groter te maken hebben we nog een ritje gemaakt naar Amsterdam. Eigenlijk ging dat ook allemaal prima op één moment na. Iets met een heel klein beetje spookrijden, maar dat mag verder geen naam hebben!

Nog een leuk feitje:

Richting het einde van je rijopleiding heb ik één zin bij je geïntroduceerd die je van je leven nooit meer vergeet; ‘Daar had je nog wel vijf keer voor gekund.’

Namens mij, sorry voor dit trauma Mariza! 😉

Afgelopen donderdag was eindelijk je moment daar om het rijbewijs binnen te halen. Zoals ik al zei was het weer niet al te best.

Helaas is het voor rijinstructeurs nog steeds niet mogelijk om mee te rijden met een examen. Dat vond je erg jammer en eerlijk gezegd vond, en vind, ik dat ook. Waarschijnlijk is dit in 2032 weer mogelijk, dus we houden vol.

Het grootste nadeel van niet mee mogen rijden is dat je dan moet wachten in de wachtruimte van het CBR. Maar aangezien de wachtruimte in elk willekeurig ziekenhuis nog gezelliger is, loop ik nog liever in de stromende regen rond.

Maar het was niet erg, want ik had er het volste vertrouwen in dat je zou gaan slagen. En dat vertrouwen bleek meer dan terecht.

Normaal gesproken heeft de examinator nog een heel verhaal erbij, maar hij was zo klaar met je. Maar ja, dat krijg je ervan als je een vrijwel perfecte rit rijdt!

Mariza nogmaals van harte gefeliciteerd met je rijbewijs, je hebt het dubbel en dwars verdiend.

Ik ga de gezellige uren missen, maar het voordeel voor jou is dat je nu in een prachtige nieuwe auto gaat rijden.

We zien elkaar!

Category