Hoe vaak gebeurt het dat je als rijschool zowat een compleet bedrijf bij je hebt rijden? Volgens mij niet heel vaak, maar ik heb het geluk dat ik dat mee mag maken.

Jamie was één van de Slijs-crewleden die het wel zag zitten om rijlessen bij me te volgen. Geen probleem natuurlijk!

Het voordeel wat Jamie had, was dat hij al ervaring had met het rijden in een Carver. Dus verkeersregels en verkeersborden waren sowieso geen probleem voor hem.

En die ervaring is voor een rijinstructeur ook heel erg fijn!

Jamie wist zelf vaak al wat goed ging en wat hij beter anders had kunnen doen. Ik hoefde er eigenlijk niet eens naast te zitten. Bij wijze van spreken dan. 😉

En dat kun je terugzien in het aantal rijlessen dat iemand nodig heeft om uiteindelijk het rijbewijs te halen.

Maar om dat rijbewijs te halen moet je natuurlijk nog wel even rijexamen doen. En het reserveren daarvan is tegenwoordig al een hele uitdaging.

Het werd een vrijdagochtend om 8.00 uur voor Jamie. Veel te fanatiek natuurlijk, vooral voor je rijinstructeur, maar je zal iets moeten. Helaas ook net na de vakantie én precies in de week dat de scholen weer open gingen.

Dat kan maar één ding betekenen, heel goed op rondfietsend wild letten en jezelf als het ware door de ellende slalommen. Een schoolkind op een fiets is als een raket die de controle is kwijtgeraakt. Daarbij komt het aan op inzicht, zelfvertrouwen en proberen er zonder kleerscheuren doorheen te komen.

Jamie slaagde er met vlag en wimpel voor. Met complimenten van de examinator. Die kon je mooi in je zak steken.

Van harte gefeliciteerd met je rijbewijs Jamie! Hij is dik en dik verdient.

Category