Terwijl zo’n beetje alles dichtgegooid is wat er dichtgegooid kan worden, moeten we niet vergeten om naar de toekomst te blijven kijken. Een toekomst die voor veel rijscholen onzeker is en elke dag dat dit langer duurt de dreiging van faillissement ook steeds groter wordt. Wat mij betreft gaat alles vanaf morgen weer open, maar goed wie ben ik.

Niet alleen voor rijscholen is dit een vervelende tijd, maar ook voor de mensen die hun rijbewijs willen halen. Want wat is de beste plan van aanpak nu je weet dat alles van de één op de andere dag dichtgegooid kan worden? Wanneer moet ik mijn theorie inplannen? Is het sowieso nog wel zinvol om een planning te maken? Waar moet ik nog meer rekening mee houden?

Allemaal logische vragen waar ik (hopelijk) een goed antwoord voor je op heb.

1.1 Theorie boven alles

Mocht je van plan zijn om snel na deze lockdown te beginnen met rijlessen, plan dan NU alvast een datum in voor je theorie-examen. Wacht niet tot morgen, maar doe het echt meteen. Op dit moment kun je namelijk pas een nieuw examen inplannen vanaf 17 mei 2021.

Niet om negatief te doen, maar ga er maar vanuit dat je ergens in juli/augustus aan de beurt bent.

Dus waar wacht je nog op? Hier kun je een theorie-examen inplannen.

1.2 Theorie boven alles

In aansluiting wat hierboven staat, ga alvast beginnen met het leren met je theorie. Dat lijkt vroeg, als je pas ergens in de zomer aan de beurt bent, maar hoe eerder je de theorie kent, hoe makkelijker het wordt. En geloof me, het theorie-examen is echt geen makkie en met de wachttijden die je voor je kiezen krijgt als je zakt, kun je maar beter in één keer slagen.

Daarnaast helpt het straks tijdens je rijlessen ook als je al bekend bent met de theorie. Dat zou je zelfs een aantal rijlessen kunnen schelen aan het einde van de rit. Scheelt toch weer aardig in je portemonnee. Of die van je ouders. In ieder geval iedereen blij!

2. Hoeveel rijlessen per week straks?

Zoals ik al zei, het kan zomaar gebeuren dat alles weer op slot wordt gegooid. We hebben helaas geen garanties meer. Is het dan handig om het bij 1 uur rijles per week te houden?

Persoonlijk denk ik van niet. Pak minimaal twee uur per week en het liefste die twee uur achterelkaar. Het is ook nog eens bewezen dat je van meerdere uren rijles per week sneller leert autorijden, dus zeker het overwegen waard.

Bij mij kun je altijd terecht voor meer uren rijles per week. Zoveel als je zelf wilt al is het 7 dagen per week.

3. Welke rijschool moet ik kiezen?

Het kiezen van een rijschool is lastig. Tenminste…als je het aan mij vraagt niet natuurlijk 😉

Elke rijschool heeft zo zijn voor- en nadelen, maar als ik je één tip mag geven is dat deze; kies voor een rijschool met een soepele betalingsregeling. Ik hoor te vaak om me heen dat leerlingen (of ouders) rijscholen door moeten blijven betalen. De reden is ongetwijfeld om de vaste lasten te dekken en het voortbestaan van de rijschool niet in gevaar te brengen, maar als de rijschool alsnog failliet gaat, zie dan je geld nog maar eens terug te krijgen. Ik zeg niet dat het gebeurt, maar je kunt beter hierop voorbereid zijn.

Als je voor deze rijschool kiest kun je, ongeacht welk pakket je kiest, altijd per les betalen. Zo loop je niet het risico dat je een groot bedrag vooruit betaalt en stel alles moet weer dicht, je geld bij mij op de bankrekening staat. Vind jij niet fijn en ik ook niet. Zo helpen we elkaar toch een beetje.

4. Is een planning nog wel zinvol?

Kan ik heel kort over zijn; Ja. Zeker in een tijd die aan elkaar hangt van onzekerheid, is het belangrijk voor jezelf een bepaalde zekerheid in te bouwen. Wacht, net zoals je leert met autorijden, niet te lang met beslissingen nemen en stel jezelf een datum waarop je het rijbewijs zou willen halen. Dan kunnen we samen naar dat doel toe werken en waar nodig het tempo opvoeren of verlagen.

En je planning begint met het inplannen van een gratis proefles bij mij, wat je alvast hier kunt doen.

Heb je nog vragen? Stel ze dan gerust hieronder in de reacties.

Category

Tag