Geen zorgen, ze gaan geen naald in je arm drukken. ūüėČ

Maar ondertussen kunnen we er niet meer omheen. Het coronavirus houdt de gemoederen in Nederland flink bezig. Bedrijven die op slot gaan, scholen die dicht blijven en zoals verwacht komt het CBR nu ook met maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan:

Afgelopen vrijdag (6 maart) heeft het RIVM een aanwijzing afgegeven voor inwoners van de provincie Noord-Brabant. Om verdere verspreiding van het virus in de provincie Noord-Brabant te voorkomen, wordt inwoners uit voorzorg het volgende geadviseerd: Heb je klachten van verkoudheid, hoesten of koorts, beperk dan je sociale contacten.

Dit betekent dat als jij in Noord-Brabant als rijopleider óf je kandidaat deze klachten heeft, we je met klem vragen niet naar het examencentrum te komen.

Meld je in plaats daarvan zo snel mogelijk bij de Klantenservice van het CBR. Voor deze gevallen geldt de uitstelregeling.

Komen jij en je kandidaat uit de rest van Nederland dan vragen we je ook niet naar het examencentrum te komen als je klachten hebt van verkoudheid of hoesten én je koorts hebt.

Verder vragen we onze bezoekers om bij het binnenkomen van onze examencentra direct de handen te wassen of gebruik te maken van de aanwezige desinfecterende handgel (indien aanwezig).” (bron:CBR)

Zoals je kunt lezen geldt dit in principe alleen voor Noord-Brabant, maar eigenlijk komt het erop neer dat als je klachten hebt hebt als verkoudheid, hoesten en koorts je beter maar gewoon thuis kunt blijven, waar je ook woont.

Je hoeft niet bang te zijn dat je je geld kwijt bent voor je tussentijdse toets of examen, want het CBR hanteert een uitstelregeling waardoor je je tussentijdse toets of examen op een later moment kunt inhalen.